Duurzaam denken en doen

print

Duurzame kantoorartikelen voor Avans bestellen we bij Lyreco

4 oktober 2023

Sinds 2019 bestellen we de kantoorartikelen voor Avans bij onze vaste leverancier Lyreco. Dat blijft de komende tijd ook zo, want na de laatste aanbesteding hebben we ons contract met Lyreco weer mogen verlengen. Vanuit Avans zijn we daar blij mee, omdat we met deze leverancier flinke stappen maken als het gaat over het verduurzamen van ons assortiment.

Ons gezamenlijke doel is om in 2026 een assortiment aan te bieden dat voor 90 procent bestaat uit duurzame producten. In 2022 was het percentage ‘green products’ nog 40 procent. Het gaat dan niet alleen over kantoorartikelen zoals pennen en memoblokjes, maar ook om bijvoorbeeld batterijen of reinigingsproducten.

Al deze kantoorartikelen mogen bij Avans alleen besteld worden door de bestelgemachtigden van een organisatieonderdeel. Zij doen dit op dezelfde wijze als voorheen via bestellen.avans.nl

Ben jij bestelgemachtigd? Dan kun je Avans helpen verder te verduurzamen:

  • Kies bij iedere bestelling voor de meest groene variant.
  • Bestel voldoende voorraad om het aantal transportbewegingen te minimaliseren.
  • Kies voor het voordelige huismerk in plaats van een A-merk.

Avans haalt de komende tijd enkele niet-duurzame artikelen uit het kernassortiment en voegt daar duurzame artikelen aan toe als alternatief. Lyreco biedt ook de mogelijkheid aan om duurzame of huismerkalternatieven te testen op kwaliteit. Deze alternatieven kunnen per artikel getest worden met maximaal 1 product per besteller. 

Zie ook: Mission Zero Avans Hogeschool

Laatst bijgewerkt op 4 oktober 2023.